Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaptığı açıklamada, dünya ve Türkiye'nin farklı bir süreç yaşadığını, bu dönemin eğitim üzerinde etkisini gösterdiğini belirtti.
Türkiye'nin eğitim alanında bu süreci en az kayıpla atlatması için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirtti.
İlkokul öğrencilerine destek olmak için "Arkadaş" adlı tatil kitaplarını hazırladıklarını ve yaklaşık 5 milyon 300 bin çocuğa ulaştırdıklarını söyleyen Selçuk, şunları ekledi:
"Arkadaş ile Milli Eğitim Bakanlığı yayınları arasında ilk defa hikaye üzerinden ders anlatımı yapıldı, oyun, eğlence ve kazanımlar iç içe geçirildi, çocukların kendi yaşantılarıyla, aile büyükleriyle yaşantılarıyla, müfredat arasında bağlantı kuruldu. Ortaokullara destek için 'Tabii' uygulamasını 9 Temmuz'da ilan ettik. Orada ortaokul öğrencilerimize yönelik dijital platform hazırladık, mobil uygulama oluşturduk. Oyun ve ders iç içe."
Bakan Selçuk, şunları söyledi:
"Çocuklara eğlenceli, oyun tabanlı içerikler sağlamak istiyoruz. İlkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıf için 'Öğrenmeye Hazırım' seti hazırladık. Bu setin 4 kitabı var. Her birinde Türkçe, matematik, sosyal bilgiler, fen bilgisi ve hayat bilgisi içerikleri var. Çok eğlenceli ve dinamik yapıda. Normal ders kitabının dışında, çocukların ilgisini çekecek içerikler, bilmeceler, oyunlar, gerçek yaşamdan kesitler var. Bunların hepsi temel kazanımlarla bağlantılı. Yüz yüze eğitim geciktikçe, biz ne tür kayıplar olduğunu ve telafi eğitiminin içeriğinin ne olması gerektiğini yeniden değerlendiriyoruz ve başka ülkeler ne yapıyor diye bakıyoruz."
EBA'da 1'inci sınıflara 3 fasiküllük set
Selçuk, şunları ekledi:
"1'inci sınıfları niye ayırdık? 1'inci sınıf okula yeni başlanılan sene. Çocuklarımızın öğretmenleriyle yüz yüze eğitimleri yarım kaldı. Bu nedenle EBA televizyonunda burada 1'inci sınıflara bir ayrıcalık yaptık. 1'inci sınıflara özel 3 fasikül halinde 'Tohum' dediğimiz set hazırladık. Burada da çocuklarımızın, dinleme, konuşma, okuma, yazmayı içeren dört dil becerisinin alındığı bir yaklaşım sergiledik. Öğretmenlerimiz ve akademisyenlerimizin hazırladıkları ve beraberce oluşturdukları bir içerik. "