Bakan Işıkhan'dan Asgari Ücret Açıklaması: Sürece erken başladık

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan canlı yayında asgari ücret sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Işıkhan, 'Bakanlık olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Asgari ücret konusunda hükümet olarak tek başımıza karar vermiyoruz. Aralık ayının başında işçi ve işveren temsilcileri ile görüşmelere başlayacağız.' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 18:23
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 18:23
Haberyazilimi.com

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan da dikkat çeken bir açıklama geldi. Maksimum faydayı elde edecek noktada asgari ücreti tespit etmeyi hedeflediklerini söyleyen Bakan Işıkhan, asgari ücret sürecine erken başladıklarını belirtti.

BAKAN IŞIKHAN'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Bakan Işıkhan açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "TÜİK verilerini dün paylaşmıştık. İstihdamda çok güzel haberlere kavuşmuş olduk. Arz ve talebin eşleştirilmesi sürecinde bütüncül politikalar alıyoruz. 16 aydır işsizlik oranımız tek hanede. İşsizlik Ağustos'ta yüzde 8.5 olarak gerçekleşti. Genç ve kadın istihdamında memnun edecek düzeyde. Bu başarıları rakamlarla ifade ediyoruz ama istihdama kattığımız bireyler söz konusu. İnşallah gelecekte uyguladığımız politikaların çok sağlam istikrarlı şekilde politikaları uygulamamızın göstergesi olarak değerlendiriyorum. Dünyada gelişmiş ülkelerde işgücünde sıkıntılar yaşanırken bizde yükselen seyir halinde artması ekonomik politikalarının nihai sonucu olarak değerlendiriyoruz.

"İSTİHDAM EDİLEN VATANDAŞLAR ÇALIŞABİLECEKLER"

Ortaya koyduğumuz politikalarla hedefimiz kadın istihdamını artırmak. Erkek istihdamında sorunumuz yok. Kadınlarda arzu ettiğimiz noktada değiliz. Kadınların ülkemizin kalkınmasında bakanlık olarak kadın istihdamına ayrı önem veriyoruz. İş Pozitif programını hayata geçirdik. Çok önemli hedefler planlamaktayız. İstihdamımızı 34 milyon kişiye ulaştırmayı hedefliyoruz. Esas hedefimiz işsizlik oranımızı tek haneli seviyeye getirip sürdürülebilir hale getirmeyi istiyoruz.

Özel sektörde işbirliğinde forklift, kule vinç, merkezi kumanda operatörü, kantarcılık, ambarcılık gibi yerlerde kadın istihdamı az ve buralarla işbirliklerimizi gerçekleştiriyoruz. 600 bine yakın iş piyasasına girmiş durumda. Bu çok önemli bir rakam.

GENÇLERİN İŞ GÜCÜNE GİRMELERİ KOLAYLAŞTIRILACAK

 

Gençlerin iş gücüne girmelerini kolaylaştırıcı çalışmalar yapıyoruz. Eğitim vererek istihdama geçişlerini kolaylaştırıyoruz. İşsiz olan vatandaşlarımızı iş dünyasına katmak en önemli görevlerimiz arasında. Kısa süreli sigorta kapsamına alıyoruz. Haftada 3 gün çalışma şartıyla kamu kurumlarında çalışıyorlar. Ağaçlandırma, geri dönüşüm faaliyetleri, sosyal hizmetler, çocuk bakımları, engelli yaşlı bakımı, tarımsal üretim uygulamaları ve hayvancılık faaliyetlerinin desteklenmesi, kültürel faaliyetler gerçekleştirilmesinde istihdam edilen vatandaşlar çalışabilecekler.