HABER MERKEZİ / ÖZEL HABER
"Türk İkincil Sanat Piyasasında Uzun Süredir Sürekli Satılan ve En Çok İşlem Gören Klasik, Modern ve Yaşayan 45 Ressamın Getiri Oranı" listesi yayınlandı.
45 kişilik en iyiler listede Osman Hamdi ilk sırada yer aldı. Osman Hamdi Bey'in en önemli ve en bilinen eseri Kaplumbağa Terbiyecisi'dir.
Sıralamaya giren ilk 10 modern ressam arasında Nedim Günsur 2. sırada, Nejat Günal 5. sırada, Nejad Devrim ise 7. sırada yer aldı.
En başarılı ressamlar listesinde yer alan yaşayan ressamlardan en dikkat çekici isim ise Ahmet Güneştekin oldu.
Ressam Ahmet Güneştekin listeye 9. sıradan girmeyi başardı. Yaşayan ressamlar açısından bakıldığında ise Ahmet Güneştekin 1. olmayı başardı.
İşte ilk 20'ye giren isimler:
Osman Hamdi Bey Burhan Doğançay Nedim Günsur Nuri İyem Hoca Ali Rıza Devrim Erbil İbrahim Çallı Bedri Baykam Neşet Günal Kezban Arca Batıbeki Şeker Ahmet Paşa Avni Arbaş Nejad Devrim Mustafa Ata Süleyman Seyit Zekai Ormancı Ahmet Güneştekin Alaettin Aksoy Halil Paşa Erol Akyavaş Nazmi Ziya Kemal Önsoy Selim Tturan Komet Canan Tolon Ebru Uygun Fahrelnissa Zeid Adnan Çoker Nuri Abaç Ergin İnan Yiğit Yazıcı Güngör Taner Mehmet Güleryüz Burcu Perçin Balkan Naci İslimyeli Selma Gürbüz Ferruh Başağa Ahmet Oran Neşe Erdok Haluk Akakçe Mubin Orhon Ekrem Yalçındağ Abidin Dino Hakkı Anlı Ömer UluçAhmet Güneştekin kimdir?
1966'da Batman'da dünyaya gelen Güneştekin, ilk ve orta öğrenimini Batman'da tamamladı.
Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde bir süre eğitimine devam eden Ahmet Güneştekin, bu eğitimini yarıda bırakmış ve işletme bölümünde yüksek eğitimini tamamlamıştır.
1997'de ilk atölyesini Beyoğlu'nda açan Güneştekin 2003'te Atatürk Kültür Merkezi'nde “Karanlıktan Sonraki Renkler” isimli sergisini açmıştır.
Sergilerini tarihi mekanlarda açan Güneştekin'in 2021'de Diyarbakır'da bir sergi açması bekleniyor.
Sanat eğitimi almadan, kendi kendini eğitmiş bir sanatçı olarak uluslararası başarıya sahip isimlerinden biri olan Güneştekin'in sanatı, başta Anadolu ve Mezopotamya kültürleri olmak üzere halk öyküleri, mitolojiler ve efsanelerle besleniyor.