Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 21. Olağanüstü Kurultayı, “İrade Milletindir” sloganıyla bugün Ankara'da bulunan Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in çağrısıyla toplanan kurultayda, yeniden genel başkanlığa aday olduğu sürece tek isim olarak devam ediyor.
Kurultay öncesinde, eski milletvekili Berhan Şimşek ile Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da genel başkanlığa aday olacağını açıklamıştı. Ancak süreç içerisinde her iki isim de adaylık yarışında yer alamadı.
Ümit Uysal adaylıktan çekildi
Kurultayın açılışının ardından bir açıklama yapan Ümit Uysal, adaylıktan çekildiğini duyurdu. Uysal, yaptığı açıklamada, "Partimi yıpratmamak için burada detaylarını ifade etmeyeceğim gerekçelerle adaylık iddiamı sürdürmeme kararı aldım" ifadelerine yer verdi.
Berhan Şimşek imza desteği bulamadı
Ümit Uysal’ın yarıştan çekilmesinin ardından gözler Berhan Şimşek’e çevrildi. Ancak Şimşek, adaylık için gerekli olan delege desteğine ulaşamadı. CHP Tüzüğü’ne göre bir ismin aday olabilmesi için kayıtlı 1367 delegenin en az yüzde 5’inin, yani 69 delegenin imzasını alması gerekiyor. Berhan Şimşek bu şartı yerine getiremediği için resmi olarak aday olamadı.
Kurultayda tek aday Özgür Özel
Bu gelişmelerin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kurultayın tek adayı olarak kaldı.